Укладання фасадної плитки:

1.1. Розкладіть плитку на робочій поверхні, для того, щоб краще уявити собі розміри, форми і кольори, які слід вибрати. Сплануйте варіанти загального дизайну. Компонуйте довгу плитку з короткою. Використовуючи плитки з різних коробок під час укладання, Ви досягнете бажаного вигляду у вашому кінцевому варіанті.

1.2. Якщо плитка укладається на бетон, кам’яну або шорстку поверхню, ці поверхні повинні бути зволожені перед нанесенням розчину. Якщо ж Ви використовуєте готові сухі будівельні суміші, дотримуйтесь рекомендацій виробника.

1.3. Обов’язково зніміть верхній шар зворотної сторони плитки наждачним папером, або металевою щіткою.

1.4. Не слід укладати плитку в морозну погоду, оскільки розчин не схопиться з поверхнею.

1.5. Розводьте суміш водою у відповідних пропорціях. Дуже сухий і розсипчастий розчин не забезпечує правильного укладення. Навпаки, дуже вологий буде погано схоплюватися.

1.6. Нанесіть розчин на частину підготовленої поверхні, на яку Ви вже готові укладати плитку, щоб уникнути засихання розчину перед укладенням плитки. Розчин може бути також нанесений безпосередньо перед укладенням плитки. Уникайте попадання розчину на лицеву поверхню плитки. Випадково нанесені плями повинні бути видалені за допомогою щітки, але тільки після того, як розчин підсохне (стане розсипчастим).

1.7. Вдавлюйте сильно кожну плитку в шар розчину так, щоб невелика кількість розчину з’явилася з-під країв плитки. Продовжуйте укладання горизонтально, завершуючи кожний ряд, перш ніж почати наступний.

1.8. Слідкуйте за правильністю швів. Кладіть окремі плитки близько один від одного, створюючи шви однакових розмірів.

1.9. Плитку можна різати і додавати їй необхідну форму, використовуючи кліщі, топірець або шліфувальну машинку з алмазним диском. Ріжте і підрівнюйте плитку, щоб отримати однакову ширину швів.

1.10. В коробці може знаходитися розколена плитка. Її також можна використовувати для заповнення пропусків. Для цієї ж цілі можна використовувати шматочки плитки, що залишилися після різання.

1.11. Для поліпшення загального зовнішнього вигляду покрийте обрізані або відколені краї розчином. По можливості, встановіть плитку з обрізаними краями зверху, так щоб вона була вище за рівень очей, або знизу – нижче за рівень очей.

1.12. Для того, щоб камінь, що укладається навкруги фундаменту (цоколя), виглядав як натуральний і щоб уникнути можливого попадання на його поверхню ґрунту, що містить луг і інші мінерали, підніміть фасадну плитку як мінімум на 5 см над рівнем землі. Цього можна досягти, використовуючи спеціальні дерев’яні підпори для отримання рівної межі кладки.

ІІ. Цементування і обробка швів.

2.1. Для заповнення розчином швів використовуйте спеціальне обладнання (шприц).

2.2. Уникайте попадання розчину на поверхню плитки. Випадкові плями розчину повинні бути видалені за допомогою віника або сухої щітки тільки після того, як розчин підсохне. Ніколи не використовуйте вологу або металеву щітку.

2.3. Після того, як розчин затвердіє і на його поверхні не будуть залишатися сліди пальців, розрівняйте шви дерев’яною лопаткою або спеціальною вузькою металевою кельмою.

2.4. Час висихання залежить від поверхні стіни і кліматичних умов. Видаліть надлишок розчину. Правильні і рівні шви додадуть кладці привабливого вигляду.

2.5. В кінці дня, коли розчин достатньо підсохне, з поверхні кладки необхідно видалити віником або щіткою зайву мастику і почистити поверхню плитки.

ІІІ. Запобіжні засоби.

• Завжди користуйтеся захисними окулярами під час підрізування плитки.

• Використовуйте інструмент спеціально призначений для укладання плитки.

• Не використовуйте вологу щітку для очищення поверхні плитки від залишків розчину, оскільки це може служити причиною появи плям, які буде важко видалити.

• Не використовуйте кислоту і кисломісткі препарати для чищення плитки.

• Не рекомендується використовувати фасадну плитку при відсутності або пошкодженні системи водостоку. При зовнішніх роботах неправильна установка або відсутність косяків, ринв і труб може привести до утворення водостоку на поверхні плитки. Кладка за таких умов може покритися плямами і в поєднанні з перепадами температури “мороз – відлига” з часом може відбутися пошкодження її поверхні.

• Для забезпечення довговічності фасадної плитки рекомендується застосовувати, у відповідності з рекомендаціями виробника, гідрофобні засоби для просочення бетону, які захищають плитку від води, жиру та інших забруднень (Impregnat, Дельфін, Артісан).

Примітка:

Відкладення висолів: так звані висоли в дійсності є вапняним осадком, що може з’являтись на поверхні свіжої фасадної плитки під впливом природних змін. Оскільки їх появу усунути технічно неможливо, то рекламаціям такі вироби не підлягають.

Термін використання такої фасадної плитки в жодному разі не зменшується, а світлі вапняні осади під впливом погодних умов та стирання зникають самі по собі.

УВАГА!У випадку порушення покупцем технології монтажу, правил транспортування, зберігання та експлуатації фасадної плитки продавець відповідальності за якість відпущеної продукції належної якості не несе.

Відповідальність виробника в межах гарантійного терміну настає при руйнуванні фасадної плитки з вини Виробника та втраті своєї основної функції.

Материал з сайту http://www.obrij.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *