1. На відміну від цегляних та кам’яних залізобетонні огорожі не потребують закладення фундаменту, а простота зведення конструкцій та різноманітність форм панелей дають можливість швидко та якісно виконувати їх монтаж. Різноманітність дизайнерських рішень та можливість встановлення таких огорож на будь-якому ґрунті дозволяють їм гідно конкурувати з іншими видами огорож.

2. Великий вибір розмірів, фактури і широка кольорова гама дозволяють гармонійно поєднувати їх з кованими та дерев’яними елементами огорож. Переваги залізобетонних огорож і дашків: довговічність; надійність; міцність; морозостійкість; варіативність дизайну; простота монтажу; прийнятна ціна.

3. Транспортування, складування та зберігання плит залізобетонної огорожі здійснюється тільки у вертикальному положенні.

4. Монтаж огорожі відбувається з встановленням та бетонуванням у вертикальному положенні залізобетонних стовпів. Відстань між пазами двох сусідніх стовпів повинна бути 2010 мм.

5. Монтаж декоративних плит огорожі проводять не раніше ніж через добу після за бетонування стовпів.

6. Встановлення декоративних плит одна на одну в огорожу повинне виконуватись на цементно-піщаний розчин марки не нижче М100 або на спеціально призначений будівельний клей. Перед встановленням краї плит та пази стовпів рекомендовано обробляти глибоко проникаючою ґрунтовкою СТ-17 для забезпечення якісного їх склеювання.

7. Після встановлення першої плити її заклинюють в пазах стовпів з не лицьової сторони за допомогою щебеню. Після цього на верхній торець плити наносять спеціальний будівельний клей і встановлюють другу плиту, яку також заклинюють аналогічно першій плиті, а шов між плитами акуратно затирають.

8. Після встановлення останньої плити її також заклинюють, а пази зверху та з обох сторін плит зачеканюють розчином.

9. Після установки, декоративну бетонну огорожу можна пофарбувати фасадними фарбами або побілити.

УВАГА!

1. При установці (монтажу) декоративної огорожі необхідно виконувати заходи, які запобігають можливості пошкоджень виробів, використовувати гумові молотки.

2. Для збільшення довговічності бетонної декоративної огорожі рекомендується застосовувати засіб для просочення бетону (Impregnat), який захищає огорожу від води, оливи, жиру та інших забруднень, а також фарбування або побілка.

При використанні бетонних виробів та експлуатації готового покриття з них

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:• застосовувати агресивні речовини в процесі експлуатації (сіль, хімічні сполуки, тощо);

• допускати накопичення надлишкової вологи на поверхні огородження (з метою запобігання процесу деформації бетонних виробів в період низьких температур, тощо);

• допускати попадання на бетонні декоративні огорожі різноманітних речовин та сполук, що викликають пошкодження поверхні або зміну кольору бетону (кислота, луг, масло, клейові суміші, бетони та розчини на мінеральній основі, тощо.

Материал з сайту http://www.obrij.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *